<< Ga Terug

Op zoek naar mijn biologische vader met bij ons thuis de roepnaam Willy Vreeswijk. Zijn precieze achternaam ken ik niet; alles is door mijn moeder verzwegen en voorgelogen. Mogelijk heet hij Wil van der Broek of Wil van Rijswijck.
Hij heeft mij verwekt bij mijn marokkaanse moeder die destijds met mijn marokkaanse stiefvader getrouwd was.
Mijn vader woonde begin en midden jaren 80 in Vreeswijk in Nieuwegein en was getrouwd met een blonde vrouw en had een dochter mogelijk Gerda die sterk op mij leek en een zoon, volgens mij Marco.
Mijn vader leek een hoog opgeleid persoon en kleedde zich netjes, type zakenman. Hij kwam bij ons thuis tot ik ongeveer 7 of 8 was.
Mijn vader had bruin krullend haar, hij was niet heel lang ongeveer 1m75. Mijn vader moet nu ongeveer 67 of 68 zijn, hij had opvallende grote ogen. Ik lijk sterk op hem in het gezicht, gaaf gezicht zonder snor of baard, droeg geen bril en was een heel aardig en open persoon. Ik heb hem al eens Pappa genoemd, maar vanwege het grote taboe en geheimhouding door mijn moeder en stiefvader kon hij er niet op ingaan. Hij is door mijn moeder met veel geweld de deur geweigerd en hij riep nog: Als ze ouder is ga ik haar alles vertellen.
Helaas was aan mijn vader Wil mijn voornaam voorgelogen hij dacht dat ik Fatiha heette en zo werd ik ook genoemd als hij op bezoek kwam. Mijn vader schijnt later teruggekomen te zijn en er werd hem voorgelogen dat ik in Marokko overleden en begraven was zonder hem enig bewijs te geven.
Tegen mij werd ontkend dat hij mijn vader is en op mijn aandringen werd me gezegd dat hij ook al overleden was en ik mocht niet meer naar hem vragen. Mijn vader woont niet meer in Nieuwegein.

Begin en midden jaren 80 woonde mijn vader Wil van Rijswijck of Wil van der Broek met mijn halfbroer Marco of Mark en mijn halfzus mogelijk Gerda en zijn vriendelijke vrouw waarvan ik de naam niet kende mogelijk op de Eemstraat of de Lingestraat in Vreeswijk, Nieuwegein.

Als kind woonde ik op de Sluyterslaan in Nieuwegein en daar kwam mijn vader me ook geregeld zien.

Shares
Share This