<< Ga Terug

You’ve got a friend
Ik ben op zoek naar de moeder van Jeannette. Jeannette pleegde in 1984 op jonge leeftijd zelfmoord. Jeannette leerde ik, toen 13 jaar, kennen tijdens een computerkamp in het Gooi (zomer van 1984 of een jaar eerder?). Zij was leidster op het kamp. Er was meteen een klik. We trokken samen, en ook met een paar anderen, tijdens de vrije tijd op. Ze noemde mij haar zon. Zij was meer mijn zon/engel want met haar donkere krullen en blauwe ogen zong zij stralend voor mij ‘You’ve got a friend’.

Het warme contact bleef ook na het kamp. We schreven elkaar brieven en gedichten. Totdat begin oktober 1984 haar moeder op eens bij ons op de stoep stond (Amsterdam West). Ze had zelfmoord gepleegd. Ze had liefdesverdriet en probeerde haar leven wel weer op te pakken. Ze was (weer) begonnen aan haar studie in Groningen.

Haar moeder dacht hierdoor dat ze er boven op kwam. Haar moeder wilde mij graag zien omdat ik een van de laatste was waarmee ze contact had en zo haar dochter kon begrijpen. Ze wilde alles hebben wat ik van haar had. Natuurlijk heb ik alles meteen meegegeven. Verstijfd van verdriet hebben we, mijn moeder en ik, toen ook niet de naam van haar moeder genoteerd. Hierdoor weet ik niet meer de details van haar moeder en van Jeannet zoals haar leeftijd (waarschijnlijk rond de 20?, achternaam, waar ze vandaan kwam). Wellicht spel je haar naam zelfs anders.

Jeannette is altijd in mijn hart gebleven en is met ‘You’ve got a friend’ altijd een steun in moeilijke tijden gebleven. Dat zou ik graag met haar moeder willen delen. Wie kan mij met de moeder van Jeannette in contact brengen?

Nathalie Pattipeilohy

Shares
Share This