<< Ga Terug

Marokkaanse dochter uit Nieuwegein zoekt NL biologische vader Hans van den of der Broek, verwekt bij Fatima 1975.

Op zoek naar mijn biologische vader met bij ons thuis de roepnaam Willy Vreeswijk. Zijn precieze achternaam ben ik niet 100 procent zeker van; alles is door mijn moeder en stiefvader verzwegen en voorgelogen. Mogelijk heet hij Hans of Johannes of Jan van den Broek of van de(r) Broek.

Hij heeft mij in 1975 verwekt bij mijn Marokkaanse moeder Fatima die destijds met mijn Marokkaanse stiefvader getrouwd was.
Mijn vader bezocht mij begin en midden jaren ’80 in Nieuwegein en was getrouwd met een blonde vrouw, hij had een dochter en daarna een zoon. De dochter moet ongeveer in 1972-1974 geboren zijn en de zoon enkele jaren daarna. De zoon was blond en de dochter had lichtbruin haar.

Mijn vader leek een hoog opgeleid persoon en kleedde zich netjes, type zakenman. Hij kwam bij ons thuis tot ik ongeveer 7 of 8 was.
Mijn vader had bruin golvend haar, hij was ongeveer 1.75m-1.80m, normaal postuur, statige houding. Mijn vader moet nu ongeveer 68 – 72 zijn.

Mijn vader had opvallende grote ogen, ik lijk sterk op hem in het gezicht, gaaf gezicht zonder snor of baard, droeg geen bril, licht vooruitstekende kin, lichtjes hoog voorhoofd en was een heel aardig en open persoon. Ik noemde hem ook pappa en zijn bijnaam bij ons thuis was Willy Vreeswijk, maar dit is een bijnaam verzonnen destijds door mijn stiefvader en hij bleef hem zo noemen. Hij is omstreeks 1984-1985 door mijn moeder met veel geweld de deur geweigerd en hij riep nog: Als ze ouder is ga ik haar alles vertellen.

Helaas was aan mijn vader mijn voornaam voorgelogen ik werd Fatiha genoemd als hij op bezoek kwam. Mijn vader schijnt later teruggekomen te zijn en er werd hem voorgelogen dat ik in Marokko (Agadir) overleden en begraven was zonder hem enig bewijs te geven.
Tegen mij werd jaren later weer ontkend dat hij mijn vader is en op mijn aandringen werd me gezegd dat hij ook al overleden was en ik mocht niet meer naar hem vragen.

Recent heb ik ontdekt dat dit overlijdensverhaal ook al een leugen naar mij was om me van hem te weerhouden.

Als kind woonde ik op de Sluyterslaan in Nieuwegein en daar kwam mijn vader me ook geregeld zien. Een opvallend detail was dat hij destijds een groene Jaguar reed, misschien helpt dit als aanknopingspunt.
Ander aanknopingspunt is dat mijn vader in 1984 een vast arbeidscontract had geregeld voor mijn stiefvader de heer Sellak, als logistiek medewerker in het Zeister Ziekenhuis, mijn vader kwam destijds met het arbeidscontract bij ons thuis en ik herinner me nog het hele gesprek wat hij met mijn stiefvader voerde om hem te overtuigen het contract te tekenen omdat een vast contract beter is dan de losse banen die mijn stiefvader destijds had. Mijn vader kende mensen bij het Zeister ziekenhuis.

Shares
Share This