<< Ga Terug

Soms ontmoet je mensen, hetzij in de kroeg of op je werk (collega’s) die indruk op je maken, in je hoofd blijven zitten. Lisette was verpleegkundige op een Geriatrie afdeling van Verpleeghuis de Ichthus / Meerhorst kliniek aan de Hoofdweg 57 in Capelle aan den IJssel. Later is zij voor douanier gaan studeren. Ze woonde in de jaren 75/85 in Nieuwerkerk a/d IJssel (met haar Steven/Stefan).

Ikzelf had toen vriendschap met Joyce, wij kwamen regelmatig bij elkaar thuis, dronken een borrel en hadden stevige gesprekken over de toekomst e.d. Wilde verder met studeren, de ‘wereld was groter dan de voordeur’.

De vriendengroep bestond toen (voor zover ik nog weet) uit Joyce, Rien, Ellie en Marja. Marja had haar ‘roots’ in Amerika en is na haar diplomering teruggegaan naar Amerika.

Beide hebben toen een grote indruk op mij gemaakt, door de manier van denken, handelen, eerlijkheid. Als ik terugkijk op die periode dan heeft dat mijn leven veranderd! De gesprekken die ik had met Steef (Stefan), hebben mijn ogen geopend, Ik ben verder gaan studeren, heb 2 jaar in Nieuw Zeeland gewoond en heb veel gereisd.

De jaren vliegen dan voorbij. Periodes waar je aan terugdenkt en je afvraagt wat er van die mensen geworden zou zijn? Zit Lisette nog in de Verpleging, werkt Steef (Steven) nog bij de ordediensten (werkte toen bij de politie). Zijn zij teruggegaan (verhuisd richting Breda / Eindhoven en omstreken)?

Sinds mijn terugkomst uit Nieuw Zeeland in 2015 ben ik op zoek naar deze personen. Weet alleen dat de achternaam van Lisette ‘POUWELS’ is. Ben nu ruim 3 jaar aan het zoeken, alle windstreken / instanties aangeschreven en bezocht, maar alles zonder resultaat.

Hopelijk heb ik via ‘Wie zoekt wie..?’ meer succes. De foto bij deze oproep is van mijzelf uit die tijd.

Bedankt!

Ichthus Capelle 1968

Ichthus Meerhorst Capelle ad IJssel (1968)

Shares
Share This