<< Ga Terug

Dagmar Jewkes-Buzeman is op zoek naar familie van haar vader Pieter Buzeman. Pieter is geboren op 2 augustus 1944 te Den Haag, moeder Alida Harmina Tulp, vader onbekend of ? Buzeman. Na zijn geboorte is hij naar het kinderhuis Voordorp (later Nieuw Voordorp) te Voorschoten gebracht en is vervolgens geadopteerd door de familie Buzeman. Onbekend is of de familie Buzeman familie van hem is, uit een DNA test bleek wel enige, maar verre verwantschap.

Moeder Alida Harmina Tulp was gehuwd met Hendrik Maasland, ze woonden in Den Haag. Uit dit huwelijk zijn 7 kinderen geboren. Een aantal zijn echter voor het huwelijk geboren, of Hendrik Maasland hun biologische vader is, is onbekend. Het echtpaar is volgens de huwelijksakte van 1934 op 16-1-1940 gescheiden. Op de recent gevonden gezinskaart van Den Haag bleek dat minstens 2 van die kinderen Maasland ook naar kinderhuis Voordorp gebracht zijn.

Het zou kunnen gaan om:

  • Paulina Maasland en
  • Hendrik Albert Maasland.

Maar misschien zijn alle andere kinderen ook in dat tehuis terecht gekomen:

  • Alida Henrica Maasland
  • Wilhelmina Maasland
  • Hendrika Maasland
  • Johannes Maasland en
  • Maria Maasland

De datum die genoteerd is op de gezinskaart als plaatsing in Voordorp is 27-4-39, de tweede datum is moeilijker leesbaar en is waarschijnlijk in 1940 of ’41 geweest. Het is mogelijk dat deze kinderen ook geadopteerd zijn, dan zouden ze andere achternamen kunnen hebben. De zoektocht is daarom lastig.

Is er iemand die Dagmar en haar vader op weg kan helpen dan horen we dat graag.

De reden dat ik deze oproep voor Dagmar doe is omdat er een DNA match blijkt te zijn tussen Pieter Buzeman en mezelf. Dagmar woont in Amerika en vanuit Nederland is het makkelijker om dit soort zaken te regelen. We hopen nu allereerst broer(s) en zus(sen) te vinden zodat Pieter na al die jaren toch opeens familie heeft.

In de hoop op een reactie en alvast dank, namens Dagmar,

Ineke Kroon

Shares
Share This