<< Ga Terug

Ik ga binnenkort meewerken aan een radioserie voor AVROTROS over de vergeten artiest Huub Martron. Deze Martron had in zijn begintijd een duo met een zekere Jo Mayer, een zanger en gitarist.

Ze traden samen voor de AVRO op als Mayer & Martron (periode 1954-1956). Op tv in de Weekendshow, op de radio in De Bonte Dinsdagavondtrein. Ook waren ze vaak te zien in de Kaketoe Bar in Den Haag. In ‘56 ging Jo Mayer naar Denemarken. Uiteindelijk zou hij vooral in Zweden een gevierd entertainer worden.

Over Jo Mayer zou ik voor de radioserie graag wat achtergrondinformatie hebben. Bij mijn weten kwam hij oorspronkelijk uit Treebeek-Heerlen en was mijnwerker van zijn vak. In de jaren veertig trad hij voor de Nederlandse soldaten in Nederlands-Indië op op als Limburgse Joep, begin jaren vijftig trok hij met een zekere Jo Smit door het land als Les Deux Jojo’s. Hoe hij met Huub Martron in contact is gekomen weet ik niet, of er nog opnamen van het duo zijn weet ik evenmin. De tv-uitzendingen zijn in elk geval niet bewaard gebleven.

Ik neem genoegzaam aan dat Jo Mayer inmiddels overleden is. Het laatste wat ik terug heb gevonden was een tv-optreden uit 1962 uit een show van Rudi Carrell. Hij zong daarin een Zweeds liedje.

In 1959 werd zijn zoon Karel Willem geboren.

Wie weet meer over deze man? Alvast hartelijk dank.

Update: inmiddels zowel een schoonzuster als de zoon van Jo Mayer gevonden. Documentatie en informatie over Mayer en/of Martron blijft welkom.

Shares
Share This