<< Ga Terug

Ik ben op zoek naar meer gegevens over de familie van mijn vader, opa, oma, ooms, tantes, neven, nichten enz.
Het enige wat ik weet is: mijn vaders naam is Govert van der Pijl, geboren 29-11-1929 en is op 01-05-1998 overleden.
Mijn opa’s voornaam weet ik niet, maar hij was getrouwd met mijn oma mevr. Otto, wat overigens niet zijn eerste vrouw was.
Van mijn Oma weet ik alleen dat zij ergens van adel kwam welke de titel werd ontnomen omdat zij meerdere huwlijken had gehad. En ook nog beneden stand trouwde toen ze mijn opa trouwde. Ze woonde in 1929 toen mijn vader werd geboren in Hardinxveld-Giesendam. En hadden daar een drukkerij, die tijdens de oorlog was bezet door de duitsers.
Daarna zijn ze naar Rotterdam-Noord (Rozenstraat?) verhuisd.
Mijn vader heeft bij de marine zijn dienstplicht vervuld en heeft daarna op de grote vaart gezeten. Hij was toen inmiddels al met mijn moeder Jacomine Louwers (roepnaam Mien) en werd in 1954 hij eerst dochter geboren (mijn oudste zus).
Een tante van hem heeft een hotel gehad op het Heemraadplein in Rotterdam, waar hij heeft gewerkt toen hij van de vaart af kwam en samen met mijn moeder nog meer kinderen kreeg (2 meiden en 2 jongens). Veel later zijn ze naar Zeeland verhuisd en toen was ik net geboren, het vijfde kind.
Opa en oma moeten rond 1974 zijn overleden. Mijn vader had niet heel veel contact met zijn familie en daardoor kunnen mijn zussen en broers me ook niet zoveel vertellen.
Wel had mijn vader nog twee halfbroers in Rotterdam, Pitlo genaamd. Maar deze waren veel ouder dan mijn vader en zijn beide overleden.
Wie kan mij helpen met mijn roots. Verder weet in niets, geen datums ofzo.

Shares
Share This