<< Ga Terug

Zoveel mogelijk delen a.u.b., het moet Canada bereiken.

Mijn naam is Florence, ik ben hopeloos en dit is mijn laatste strohalm. Mijn moeder was Augusta Ryckoort, ze was van Eeklo en werkte in Gent tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is daar dat ze mijn biologische vader leerde kennen. Hij was een Canadees en gekazerneerd in Gent, zij naam was Herbert.
Zij hadden op korte tijd een mooie relatie opgebouwd, maar het mocht niet lang duren, hij werd opgeroepen om naar het front te gaan.

Daar stopt het verhaal van mijn vader, maar niet van mijn moeder, daar ze in verwachting was van mij.
Ze heeft nooit nog iets van hem gehoord en heeft er ook nooit iets tegen mij willen over vertellen, wat ik haar eigenlijk wel wat kwalijk heb genomen.

Later heeft ze Julien leren kennen en is er ook mee getrouwd. Julien heeft mij opgevoed als was ik zijn bloedeigen kind, hij zorgde voor mij en mijn andere broers en zus, we hadden het niet breed, maar waren gelukkig. Maar zoals men zegt ”het bloed kruipt waar het niet gaan kan” was ook bij mij het geval. Ik ben nu 71 jaar en tot op vandaag heb ik niet stil gestaan om mijn biologische vader te vinden maar zonder resultaat.

Het is daarom mijn grootste wens voor ik heen moet gaan, toch nog iets van hem te horen, leeft hij nog? Heb ik halfbroers of -zussen?
Het enige wat ik van hem heb is een foto en zijn naam.

De foto stuur ik hier ook bij.
Wie iets, hoe miniem ook laat het mij a.u.b. weten.

Met hoopvolle groeten,

Florence Heene

Shares
Share This